Om Marit Eik

Marit Eik sitting.

Marit Eik har fire års Akademisk Kunst og Design utdannelse fra England og hun har mer enn 30 års erfaring innen billedkunst og design. Allerede før hun startet sin utdannelse i England hadde hun designet flere produkter for det norske markedet, bl.a fliser for den eneste keramiske flisefabrikken i Norge på daværende tidspunkt.

Etter endt utdannelse ble hun medlem av NTKD, og hun hadde stor suksess spesielt i Japan hvor flere av hennes tekstildesign ble kjøpt og produsert.

I 1989 ble hun invitert til å delta på en kollektiv kunstutstilling i Paris, Frankrike. Hennes arbeider ble her oppdaget av en kunstkritiker og hun ble tilbudt separat salgsutstilling i et galleri i Paris. Denne seperat utstillingen skulle vise seg å bli enda en suksess. Alle hennes malerier ble solgt i løpet av få dager.

I tidsrommet 1981 til 2007 har Marit Eik deltatt på en mengde kollektive kunstutstillinger og hatt flere separate kunstutstillinger i verden, blant annet i Norge, Frankrike, Japan, New Zealand, USA, Hong Kong, England, Tunisia, Spania, Singapore og Italia.

Marit Eik har i perioden 1981 til 2007 deltatt på flere juryerte prestisje utstillinger internasjonalt.

Hun har også vunnet flere priser for sine kunstverk, blant disse kan nevnes 1. Prix og Prix d’excellance.


Close
E-mail It